måndag 31 oktober 2011

Jaktlycka?

Igår var mannen på jakt och sköt en räv som Aya skickade upp ur ett gryt. Det var väl inte nåt viktigt utan det viktiga var att han hittade ett trattis-ställe! Det uppsökte vi idag. Aya ble vväldigt sur när vi började plocka svamp, hon trodde det skulle bli rävjakt så hon satte sig och tittade bistert på oss!
Massor med svamp hittade vi och jag har nog göra resten av kvällen med rensning!

söndag 30 oktober 2011

Sovmorgon?

Har varit och lämnat in ytterligare två yemenvästar som ska vidare till Afrika.
Sov lite dåligt i natt men tänkte att jag kan ju med gott samvete ta lite sovmorgon vi har ju som en timme extra idag. Så vaknar jag klockan sex! Typiskt! Men när jag kom in i köket var klockan kvart över nio, väckaren hade hamnat på sniskan! Men klockorna var ju inte omställda så egentligen var den ju bara kvart över åtta!

fredag 28 oktober 2011

Ingen racerfart!

Ja nu är jag på gång med tunikan igen men det blir bara nåt varv här och nåt varv där. Har ett annat stickprojekt som går före som jag inte kan visa på bloggen, återkommer till det senare!
Efter en tuff vecka har jag nu en tredagarsledighet att se fram emot och det ska bli så skönt! Har bara hållit i huvudet idag sen jag kom hem från jobbet, har sovit en stund och hoppas på att det blir bättre!
Ha en trevlig helg allihop!

tisdag 25 oktober 2011

Äntligen!

Äntligen har jag varit till stan och köpt en ny sticka till min tunika! Nu blev det en järnsticka så jag kan sitta på den så mycke jag vill utan att den går av! :) Nu blir det tvsoffan och tunikan!
Ha en trevlig kväll ni cokså!

fredag 21 oktober 2011

Rätt hund på rätt plats!

Här ligger Aya som är ägare till hundbädden men bägge stövarna gillar den och om de rullar ihop sig rymms dom men ska dom sträcka ut sig lite då hamnar dom lite utanför! Aya är pigg och glad nu och enda spåren som syns efter varsamlingen är den rakade fläcken där håret så sakta har börjat växa ut.
Det här r en gammal bild på Pompe men här ligger han ofta! Ja stövare gillar att gossa och sova i soffor och sängar vilket båda våra stövare gör och Aya med för den delen!

torsdag 20 oktober 2011

Problem!

Vad gör man när hundbädden har blivit för liten?

tisdag 18 oktober 2011

Bytessjal

Nu äntligen är sjalen på blockning. Stickad i kidsilk efter samma mönster som jag nästan alltid stickar sjalar av, ett latmansmönster som bara flyter fram på stickorna som jag bara älskar! Mönstret kommer från Karins garn i Majorna. Sjalen ska en juntakompis få och i utbyte ska hon måla tavlor till mig! Måla är något ja inte klarar eventuellt skulle jag kunna åstadkomma modern konst men det är jag inte så förtjust i.
Ledig idag förutom ett personalmöte så här ska städas kylskåp. Det ekade i kylskåpet så jag nödhandlade det nödvändigaste igår innan jobbet och glömde sedan kassarna där..... vad äter man till frukost utan mjölk, fil och smör? Är huvudet dumt får magen lida.... :)

söndag 16 oktober 2011

En plats i solen!

Är hemma på timmar nu, jag jobbar alltså både morgon och kvällpass och är ledig ett antal timmar mitt i dagen. Idag är vädret fantastiskt och jag har suttit ute i solen och stickat! Det har jag nog aldrig gjort i oktober, tänk att det kan vara så varmt! Bäst att suga in allt solljus man kan få snart stundar en väldigt mörk årstid. Tur att man då kan trösta sig då med att krypa upp i soffan med en stickning!

fredag 14 oktober 2011

Ginas tunika

Fick lite fråger om vad jag stickar och vad det är för garn. Det är Ginas fina tunika som stickas i Fame trend, du kan kika på den här! Men som sagt ligger den och vilar nu, tror inte jag får byta stickan för den har inte gått av i fstet utan den är avbruten, kan någon ha suttit på den kanske? Inte för att jag vet om jag har gjort det......
Jobbar helg i helgen så det blir inte så mycke stickat mer än på rasterna och tur nog har jag ju fler stickningar!
Tack för alla kommentarer och ha en riktigt trevlig helg!

torsdag 13 oktober 2011

Dessa troll!

Ja jag har ju problem att det går troll i mina stickningar! Jag har nu kämpat och stickat bården klar så nu var det bara runtrunt-stickning ett tag framöver. Tog fram den till fotbollsmatchen mot Holland i tisdags, då passar ju en sån stickning ypperligt. Men det såg så konstigt ut när jag tog upp den ur påsen.
Det visade sig att stickan var av! Särskilt surt kändes det eftersom jag nyss kommit hem från stan där de finns att köpa! Jag var ganska pisst, som Fale artut skrev, :) kan man säga! Men en tröst i eländet, Sverige vann och det blev några varv på en annan stickning!
Jag får tacka för förklaringen till den "förstärkta! hälen, nu kan jag lungt sticka vidare på den!

tisdag 11 oktober 2011

Annorlunda häl!

Nu har jag börjat sticka hälen på mina flätstrumpor, det är en häl jag aldrig stickat. På det räta varvet lyfter man varannan maska. Vad är vitsen med det? Har också insett att det är en dagsljusstickning! Man har inte en chans om man tappar en maska att plocka upp igen och det är fort hänt när man stickar flätor. Tur man har fler stickningar!

söndag 9 oktober 2011

Plötsligt händer det!

Utöver att stickalöser jag mycke korsord och skickar in och då och då händer det (fast nu var det en tid sedan sist) att jag vinner och ofta är det lotter. Jag har faktiskt haft ganska tur att vinna just lotter men där slutar turen. På lotterna sen vinner jag inget eller mycket små summor. Men den här gången vann jag hela 75kr! Vad ska man göra för pengarna, funderar, köpa massor av garn, betala av lånen, en resa......... nä skämt åsido nya lotter blir det. Men tänk om det en dag plötsligt hände att man vann de stora pengarna...... kunna sticka på heltid..... tänk om det plötsligt händer......

fredag 7 oktober 2011

Är det här det är fest?

Idag är jag ledig efter ett antal hektiska dagar. Igår var vi till Lycksele på kurs, dit är det ett par timmars körning. Efter kursen käkade vi pizza, vi som åkte tillsammans och gick sedan på Dollar store, jag tror att det är vår närmsta Dollar Store inte för att jag är nån storshoppare men trevligt hade vi!
Igår var det jobbardag och sedan syjunta. I den juntan har vi hållit igång i 22-23 år. Varannan torsdag med sommar och jullov. Alla har fått barn under den här tiden utom jag vars minsta är 25 så vi har följt varann genom livet i vått och torrt! När jag skjutsade hem vännen M skickade hon med mig en påse mjukkaka, brukar alltid få en påse när hon bakat och DÅ ÄR DET FEST! Fnns inget så gott som hennes mjukkaka! Så dettta är vad jag fikat nu medan jag bloggat, tack vännen! Och jag är ledig nu i tre dagar, bara det är också värt en fest!

söndag 2 oktober 2011

Snigelfart!

Det går sakta sakta frammåt med tunikan! 352 maskor mönsterstickning per varv. Flerfårgsstickning är inte min starka sida! Längtar till den är klar och allt bara går runt runt runt! Har börjat längta efter dagar med skidåkning på tv, rumpan i soffan och en stickning i händerna!
Igår var jag på syjunta! Hade riktig abstinens, jag är med i två juntor (vi bor ju i buchen långt från stickkaffeer och dylikt) och förra gången på ena juntan var jag sjuk och på den andra juntan så jobbade jag........... alltså svår abstinens! Så trevligt med ett gäng glada tanter och bli bjuden på fika!

lördag 1 oktober 2011

Premiär!

Jag har fått följa en kompis och för första gången i mitt liv plockat trattkantareller!
Vilken känsla det är när påsen sakta fylls! Nu sitter ja goch rensar och lägger ut på myggnät. Strax klar sedan blir det lagårn, mannen är borta så jag måste sköta ruljansen!