onsdag 31 mars 2010

En award till mig!

Tack snälla Rosenvanten för denna Award! Jag har kunna utläsa från hennes blogg att det är en award för en charmig blogg, jag kan inte franska!

Nu följer de regler som gäller.


1. Man ska lägga ut Awarden.
2.Ge den till 12 personer.
3. Länka till dessa också.
4. Meddela dessa att de fått den.
5. Ange vem man fått den från.

Jag ger den vidare till följande charmiga bloggar!
Anjas blogg
Handgjorda drömmar
Mias hemmaliv
Sussilull
Änglastina
Call design
Sunna
Det blev inte tolv men ack så naggande goda bloggar! Nu är det dags att ta itu med vardagen så jag kommer mig iväg på jobbet sen!

tisdag 30 mars 2010

Sjalen är klar!

Nu har jag blockat min sjal! Tänkte jag skulle fota den knövliga sjalen före blockningen så att det skulle synas skillnaden före och efter men mina tankar var på annat håll. Färgen stämmer dåligt på bilden, den är mörkt plommonlila.
Som ni kanske minns så var det ju inte bara jag som stickade på sjalen, här stämmer färgen bättre och det syns lite hur knövlig den är!
Här lyser solen och det har rasat massor med snö från taket och på fönsterbläcket hörs dropp dropp!

söndag 28 mars 2010

Sommartid och semester

Jag har semester idag och det är första dagen med sommartid. Men ute syns inte ett spår av våren. Det snöar och blåser. Försökte fota snöfallet men det var svårt utan det får bli den här bilden som illustrerar vädret ute, en plogkant som snön blåser över. Jag vill ha vår nu!

fredag 26 mars 2010

Hjärtan

Inspiration får man i mängder när man tittar runt bland bloggarna! Och ibland blir det så där lite extra som jag fick av Pysselkiisen! Kände att nu måste virknålen fram. När hon sedan la ut mönstret på sina söta hjärtan så började min virknål gå varm. Tre stycken har jag gjort och det behövs några till för att fylla ut skålen lite mer. Så söta så! Tack för mönstret!
Ha en trevlig helg!

torsdag 25 mars 2010

Varma fötter i kväll!

Ikväll ska jag på syjunta i nya sockar! Mina sockar i Bamboo strompegarn är klara. Garnet fick jag från min hemlisvän! Syjuntan är alltid lika kul. Lite tid att sticka men jag är en av de få som brukar sticka där. Handarbetena är allt mellan stickning, broderier, makrame till korsord och vilande händer.
Idag har jag varit hos Stora dottern och hälsat på. I helgen flyttar hon söderut så det blev inte så lång tid jag fick ha henne här i närheten men hon kommer ju dock att bo i Sverige nu. Underlättar mycke att det går ringa och surra!

tisdag 23 mars 2010

Lite mera sytt

Jag och symaskinen håller på att komma riktigt bra överens. Dock inte jag och blogger. Varför lägger han bilderna på sniskan? Blogger måste väl vara en han om blogger vore en hon skulle nog alla bilder hamna rätt.....
Ett näsduksfodral har jag fått ihop med resttyger sedan barnen var små och jag sydde mycke och äldsta är 25 så det är några år sedan....
Ett par småpåsar har det också blivit. Vill fara till Umeå och köpa lite nya fräscha tyger! Och tänk, även mina virknålar har kommit fram så variationsrik jag blivit! Bilder kommer....

söndag 21 mars 2010

Äntligen på benen!

Nu är jag äntligen på benen efter denne förkylning. Solen skiner och det är ett underbart väder. Vi tog hundarna och gick på promenad. Häruppe i norr liger snön ännu vit och fin!
Molly har satt sig för att lyssna på skotrarna som kör på skoterleden en bit bort.
Aya är mest för att gräva. Man vet aldrig vad man kan hitta under snön!
Va???? Ska vi redan sno?
Vill inte, säger Klinga!
Men Hallå Vänta! Lämna mig inte bara här i skogen, det kan finnas troll i skogen som äter små terriers!
Ha en bra söndag, hoppas solen lyser på er också!

lördag 20 mars 2010

Alltid lär man sig nåt!

Jag rev upp sjalen jag börjat på i Milk och honey-garnet. Den blev inte som jag tänkt. Men jag lärde mig en hel del och nu har jag bytt garn, ändrat mitt uttänkta mönster lite och börjat om. Garnet är ett mahair-garn jag fått av min hemlisvän. Färgåtergivningen blev faktiskt riktigt bra, färgerna är gudomliga! Tyvärr gick det inte vika ut stickningen så att det riktigt syn hur den ser ut men det kommer mer bilder såsmåningom.
Idag blir det mycke stickande. Både vanlig skidåkning och skidskytte på tv:n!
Tack för alla hälsningar igår och ha en riktigt trevlig helg allihop!

fredag 19 mars 2010

Oj oj oj!


Min besöksräknare har passerat 25.000 besökare! Det var inget jag trodde när jag började blogga att så många skulle titta in på min blogg! Tack all gulliga rara ni som lämnat uppmuntrande, roliga och inspirerande kommentarer till mig.
Men jag sitter här med ett litet Hmmmm vilka är ni som tittar in? Lämna gärna en hälsning! Och TACK för alla besök!

onsdag 17 mars 2010

Mera påsar!

Det här är första påsen jag sydde av ett tyg som fanns i gömmorna här hemma. Fröllet blev för litet men den fungerar! Blogger har lagt bilden på sned.
I den påsen gömmer sig en sockstickning. Gillar de milda nyanserna. Garnet har jag fått från min hemlisvän Stickdjuret.
När man är sjuk och inne är det så retligt när vårsolen lyser så vackert ute! Men det är ingen större värme här. Mannen hade varit uppe vid 4 i morse då var det 18 grader kallt!

tisdag 16 mars 2010

Tävling

Hittade en tävling via Ulliga gulliga sakers blogg! Denna är hos Kajsas vrå! Jag brukar kika runt lite på olika scrapbookingsidor och inte minst titta på Ulliga gulliga sakers fina alster. Jag missade ju kursen i scrapbooking jag tänkte gå på grund av jobbet. Jag är ju en väldigt okonstnärlig människa så jag tror jag behöver en liten kurs för att komma igång. Nu får jag hoppas på turen i denna utlottning!

söndag 14 mars 2010

Förkylningens återintåg i mitt liv!

Nu har jag stickat vantarna klara en storlek större än de andra. De är stickade i Järbos fantasi och mönstret kommer fårn boken Sticka mössor vantar sockar av Anna-Mari Nilsson. Bli nog ett par till mig själv också såsmåningom. Gillar både garnet och mönstret!
Förkylningen har slagit till igen med ny kraft! Jag är jättesnuvig, har fått sjukskriva mig igen. Jag är less på att vara sjuk! Jag vill vara ute och njuta i vårsolen men det svider så i ögonen. Igår fågelskådade jag genom köksfönstret. Tänkte fånga nån intressant fågel på bild, men vad är detta?
Jo, vår ekorre som gör en djupdykning genom hålet i taket och hämtar upp mumsiga solrosfrön!

lördag 13 mars 2010

Syinspiration!

Jag fick ju sån syinspiration när jag tittade in hos Handgjorda drömmar så jag gick ju och köpte tyg men sen blev jag sjuk. Nu har symaskinen kommit fram, blivit avdammad och fått börja arbeta.
Nu är min stickpåse färdig! Tyget är mycke vackrare i verkligheten, det är som små guldkanter som glittrar. Den blev alldeles lagomt stor till min sjalstickning.

fredag 12 mars 2010

Å vad gör Morgan idag då?

Han hjälper oss att virka mormorsrutor!

onsdag 10 mars 2010

Goda föresatser!

Jag hade stickat klart en hel del projekt och hade bara tre stickningar igång. Nu ska jag inte börja med nått nytt utan ägna mig åt de här stickningarna! Dyrt och heligt lova jag....hej och hå....det kom ett paket.......från min hemlisvän.......med garn......jisses vad hände.....mjukt och fint......måste testa.....och sen satt där en stickning till på stickorna....vet inte riktigt hur det gick till......

måndag 8 mars 2010

Paket!

Idag kom mitt sista hemlispaket! Det är så himla kul att få paket! Paketet innehöll två nystan Vikings Milk & Honey, (lika mjukt som det låter!) en härva växtfärgat garn och en härva Araucania i ljuva nyanser. En påse kakor med medföljande recept (de var goda!) en liten chokladbit så vackert pyntad och tre fröpåsar. Jag som inte satt frön på många år har faktiskt köpt några påsar iår och nu fick jag ännu fler!
Tack snälla Stickdjuret för dessa paket jag har så uppskattat dom! Känns som tråkigt nu att inte ha fler paket att vänta!

Här vaknade jag till strålande sol och jag frågade mannen var solstolarna var nånstans, tänkte sätta mig en stund på bron i solen men en kvart senare kom årets hagelstorm! Det är dock plus 5 grader ute och det droppar från alla tak. Det blir nog vår i år också!

söndag 7 mars 2010

Solen kom tillslut!

Igår när solen sken tänkte jag att imorgon ska jag trotsa förkylningen och gå ut och sätta mig i solen men morgonen kom och från den grå himlen dalade stora lapphandskar ner! Vilken besvikelse men nu har solen kommit till mig från Call Design! Så glad jag blir behövde lite sol! Det står att den ska ges till dem som har inspirerat en och det är ju Call Design som har inspirerat mig till alla dessa sjalar! Jag skickar en jättestor sol tillbaka till dig eftersom du gav inspirerade mig och gav mig mod att prova sticka sjalar! Tack snälla du för både Awarden och all inspiration jag fått av dig! Eftersom jag har fått den tidigare väljer jag att inte skicka den vidare till någon speciell utan till alla bloggar jag brukar läsa och alla som tittar in på min blogg! Massor med solsken önskar jag er!

PS Titta in på Call Designs blogg hon firar ett år med en utlottning!

lördag 6 mars 2010

Äntligen har kylan gett med sig!

Nu har äntligen kylan gett med sig. Minus 3 och strålande sol! Än finns inte orken att följa mannen och vovvarna på promenad men den kommer väl och humöret blir så mycke bättre när det är så fint ute!
Nu har jag knåpat ihop första tulpanmönstret på "Sussilull-koftan"! Bakstycket är snart klar. Hoppas få ihop den till våren verkar bli mjuk och härlig!

torsdag 4 mars 2010

Babyfilt

Nu är babyfilten klar som jag sen ska skicka till Stickhjälpen. Den är stickad i Järbos Baby pascal på rundsticka 4,5. Mönstret är enkelt med 5 räta 5 aviga och 6 varv innan man byter till 5 aviga 5 räta. Sedan en kant på 5 maskor som rätstickas.
Jag har stickat mycket på den under OS. En stickning som bara flyter fram fanstastiskt avkopplande stickning!
Som synes på bilderna kikar solen in. Annars har här varit ett fasligt snöande! Man har inte behövt ha ont av vädret nu när jag ligger sjuk. Hoppas det snart vänder man blir lite less på denna hosta!

onsdag 3 mars 2010

En award till mig!

Jag har fått en Award av Rosenvante! Tack snälla du jag behövde lite solsken nu! Till awarden följer att:
1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Jag skickar den naturligtvis tillbaka till Gotland med sol till Rosenvante men jag har inte tänkt skicka den vidare till 12 bloggare. Jag ser att flera av de bloggar som gläder och inspirerar mig redan har fått den och sedan är det långt fler än tolv som inspirerar mig! Men jag ska skicka den till två som verkligen har inspirerat mig sista tiden! Den ena är Ulliga gulliga saker med sin utmaning att prova på nåt nytt. Jag brukar titta på hennes scrapbookingalster som är så fina och hade tänkt gå en kurs i Scrap booking så då tänkte jag perfekt vinst och jag ska prova nåt nytt men tyvärr jobbade jag helgen kursen var och jag kunde inte vara med. Men så såg jag om en tävling hos Handgjorda drömmar och blev helt tagen av hennes fina alster och fick sån inspiration att ta fram min dammiga symaskin som jag nästan aldrig använder nu mera och gick och köpte tyg. Anmälde mig till utlottningen både hos Handgjorda drömmar och utmaningen hos Ulliga gulliga saker. Nu har tyvärr en förkylning flyttat in hos mig och än verkar den inte villa flytta från mig men när jag blir frisk ska jag.....
Handgjorda drömmar och Ulliga gulliga saker skickar jag awarden till!

Sen så skickar jag lite solsken till er alla bloggare, vilken tur att ni finns annars vore min stickning bra trist!