måndag 30 november 2009

Dagens tomtespan

Fick syn på denna tomte som sakta spatserade skogsvägen fram men sen tror jag den hörde mig och tassade fort in i skogen!
Ingen snö än som skapar julstämning bara lite rimfrost som ger ett litet vitt skimmer. Men nu har det börjat regna!

söndag 29 november 2009

Suck!

Suck suck, nu lägger blogger bilden snett också! Inget att göra åt! Ja, min mössa verkar bli för liten och jag passar inte i modellen, blir att riva upp. Skulle trösta mig med att börja med nya vantar men garnet var för tjockt stämmer inte med mönstret. Det blev att lägga upp en "Sunna-kofta" istället. Ska sedan skickas till Stickhjälpen. Mönstret finns här! Jag har passat på att ta ut två lejon på ICA för bonuschecken som jag hade tänkt skicka med det paketet men det blir inte före jul, det finns säkert barn som behöver saker efter jul också!
Låter som om det bara är suck idag men det är det inte! Julgardinerna sitter uppe, adventsstjärnan lyser och solen har lyst i två dagar!

lördag 28 november 2009

På tomtespan

Har börjat vara ute och spana efter tomtar och idag fick jag syn på den första! Det är att sedan tyst smyga närmare och fota innan tomten upptäcker en. Undrar om han bor där under stubben? Vill med denna bild önska er alla en trevlig Första advent!

Wajrar

Nu fattas inte allt på min sjal. Jag har sett på bloggar om wajrar man använder när man blockar sjalar men var finns de att köpa?

torsdag 26 november 2009

Julgardiner


I november månad för 16 år sedan flyttade vi till det här huset. Då syddes nya julgardiner. I flera år har jag tänkt att det här är sista gången jag sätter upp dem men.... det är svårt att hitta färdigsydda till min högsmala fönster och sedan två arbetsbänkar som stör, jag och symaskinen är inte riktigt bästa vänner och absolut inte när gardiner ska tillverkas.... så år efter år har de åkt upp. Ifjol såg jag några i Jotex som skulle passa men när jag ringde så var de slut så samma gardiner åkte upp för femtonde gången. Men i år högg jag Jotex direkt den kom hittade gardiner jag gillade och de skulle passa mina fönster så jag ringde! Yes nya gardiner på väg! Så fråga jag mannen hur gamla gardinerna skulle vara innan man fick byta ut dem. En mansålder svara han! Oj oj de var ju bara en pojkålder! Men nya var redan beställda och jag berättade inte om returrätt och sånt så nu ligger de och väntar på att det ska bli lördag och de ska få komma upp!

tisdag 24 november 2009

Karaktär.....jag?

Jag som inte skulle börja på nåt nytt föränn jag stickat koftan klar...... hm, fast jag behöver ju mössan och garnet hojtade så fort jag öppnade garnlådan: Vill bli nåt.... Har klappat det här garnet länge nog nu, ett bambugarn även detta från Carina i förra hemlisbytet.
(blogger skämtar igen med mig aprilo och vänder bilden på sidan)
Mönstret hittade jag i Sticka mössor vantar sockar av Ann-Mari Nilsson. Jag gav min dotter boken i födelsedagspresent men eftersom hon flyger kunde hon inte ta den med sig med tanke på vikten på bagaget så jag har "lånat" den.
Idag är det en månad kvar till julafton! Ute regnar det och är grått, plusgrader och lera. Ingen julstämning precis. Men till julkommer flickorna hem! Längtar längtar....

söndag 22 november 2009

Linensjalen klar!

Nu är min sjal i lingarn blockad och klar! Garnet fick jag av Carina på Korvmuddens blogg i förra Hemlisbytet, mönstret kommer får boken Sticka accessoarer av Nina Sagulin.
Är det nån som har nåt tips om hur man blockar en rak kant utan att det blir lite vågigt efter nålarna?
Idag lyser solen och det har varit minusgrader inatt så lervällingen man klafsat runt i på sistone har frusit ihop. Inget spår av vår snö finns kvar. Ska passa på att ta en promenad innan jag återvänder till jobbet. Har timmar idag.

torsdag 19 november 2009

Vovven dansar!



Just nu har vi Alfa här, S och N:s hund. En gobit till tax chokladbrun och grann! På youtube finns en film där en sådan dansar. Tycker att S och N kunde lära Alfa att dansa eller vad tror ni? :) Jag bara älskar den filmen! Se och njut!
Henrietta
Jag har aldrig lagt in en youtubefilm och vet inte hur man gör men länken fungerar!

tisdag 17 november 2009

Det är mörkt nu....

Det är mörkt ute nu. Grått, mulet och regnigt, all snö har försvunnit. Det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man kommer hem. Då är det skönt att kunna tända ljus och sätta sig med stickningen och mysa!
Ett annan ljusglimt i mörkret är att mitt internet fungerar igen! Så trist det är att vara utan! Men lite mer sticktid har det väl blivit istället. Jag har gjort linsjalen klar, bara blockningen som fattas så nu har jag bara två stickningar på stickerna. Min blå kofta och trekantssjalen. Gissa om det kliar i fingrarna att börja på något nytt men jag ska försöka härda ut tills ärmarna på koftan är klar........ får se om jag klarar det.......det kliar.......

söndag 15 november 2009

Så trist det är.....

Mitt internet är stendött. Men de skulle försöka fixa det i veckan så jag hoppas snart vara ute på nätet igen! Oj vad trist det är att inte kunna följa era bloggar och se vad som händer...

torsdag 12 november 2009

Nya sockar och snö

Jag gjorde mina sockar som jag stickat från tårna och upp färdiga i stockholm och när jag kom hem så hade här snöat så det var vitt ute. Sockarna ville genast ut och känna på snön..... näe skämt åsido så funderade jag hur jag skulle fota dom. Kom på att jag skulle stoppa upp dom och ställa ut dom på snön. Fyllde dom med strumpor och de såg helt plötsligt ut att tillhöra nån liten Nisse med extremt långa och smala fötter. I den vevan kom mannen hem så jag sa han skulle få fota sockarna på mig istället men han skrattade gott åt mina uppstoppade sockar och sa att jag skulle fota dom som dom var. Han sa också när jag gick ut att jag kunde fota hans räv som hänger på lagårdsväggen och lägga ut på bloggen! Det gjorde jag inte men sa att han kunde få gästblogga om han ville....

onsdag 11 november 2009

Hemma igen!



Tack snälla S och N för den här helgen! Jag har verkligen fått koppla av och bara finnas till!
Ni är fantastiska!
Pussa Alfa från mig!

måndag 9 november 2009

Garn garn massor med garn!

Så har jag gjort STockholm ensam idag. Med karta och tunnelbanekort blev det gata upp och gata ner och ibland kartan uppochner så det blev gata ner och gata upp sen och lite tunnelbana hit och dit. Först ut på Söder till Marias garn sedan till Gamla stan. Fotade St Göran och draken när jag gick förbi.

Fast det är en vanlig måndag i november så var det mycke folk ute och flanerade

Gick förbi Kalikå, där var jag tvungen att gå in och bli nostalgisk. Sydde en hel del Drakdronkar och andra figurer till mina och andras barn. Var riktigt kul att gå in där. Sedan hittade jag Sticka som jag besökte. Hittade ett ombregarn i olika lilarosa nyanser som jag absolut inte kunde låta bli trots att jag köpt garn till tre sjalar på Marias garn. Sist blev det Vincents garn vid Odenplan men då var mitt garnkonto vida överskridet så jag höll mig. Orken var också slut. Knät ville inte va med längre så jag åkte in till T-centralen och träffade N där så vi gick och åt lite gott!


Så här ser dagens skörd ut, känner mig mycke nöjd! Dyrt blev det men jag överskred inte antal tillåtna nystan! Nu blir det myskväll med stickning i soffan till S kommer hem från jobbet.



söndag 8 november 2009

Bortskämd blir jag....

Jag börjar dagen med lite stickning i sängen tills ungdommarna vaknar sen blir det diverse påhitt. Igårkväll var vi på bio och det är inte ofta jag är på bio. Idag har det varit klädshopping inne i stan och ett besök på Hallwylska museet, det var trevligt! Nu har jag just blivit serverad blåbär och mango med vit choklad över som varit i ugnen och med glass till. Det var mums! (fast jag har faktiskt tjuvdiskat en gång idag!)

Nu har jag faktiskt fått ihop min första nerifrånochuppsock tack vare Barbros fina mönster beskrivning! Tack snälla Barbro för dina fina mönster!

Sen blir det ett varmt bad och ett glas rött.......


lördag 7 november 2009

Stockholm


I går landade jag på Bromma flygplats, dotter S mötte mig så vi tog bussen hem till dem. Idag har vi varit och shoppat och jag har försett mig med en turistkarta över Stockholm där jag ska försöka pricka in de garnaffärer jag fått tips om. På måndag ska jag iväg på egen tur när S jobbar.
Idag var vi i Kistagallerian och jag blev lite nostalgisk. Där bredvid ligger Kista kyrka och där gifte jag mig för 25 år sedan. Uppepå gallerian ligger tunnelbanestationen. Hur många mer än jag har åkt tunnelbana från kyrkan? Vi satte oss utanför Kistagallerian och väntade på min kusin och vår vän M som varit våra bröllposvittnen medan de gick in och handla. Det var soligt och det blev väldigt varmt att sitta och hålla i brudbuketten men det fanns ett hål i bordet framför oss för ett parasoll och där satte jag ner brudbuketten. Gissa om folk stirra på oss! Men vi brydde oss inte. Vi kände ju inga där! Bröllopsmiddagen åt vi sedan på en krog som hette Östergök.

tisdag 3 november 2009

Polkatröjan är klar

Nu är polkatröjan klar med isydda knappar! Skall slås in i paket för vidare leverans. Nu har jag bara fyra projekt kvar på stickorna. Jag ska ner på en innan jag börjar med nåt nytt men oj vad det kliar i fingrarna. Har så länge gått och sett fram emot att börja på koftan jag såg hos Susilull.
I morse när jag klev upp satt ejag in en kopp kaffe i mikron och när jag tog ut den tappade jag ner den så den landade på skafferigolvet (har ett hörnskafferi) och kaffet stänkte upp under skafferitaket och regnade ner på mig. Sen föll koppen ner på golvet så resten rann ut där så jag hade kaffe i skafferitaket, på skafferigolvet, i håret, på glasögonen, på golvet och det rann nerför diskmaskin. Konstigt så har det inte hänt fler missöden idag, det brukar ju vilja fortsätta när det lix börjat.
Ute är det grått grått och grått. Vi hann en promenad med hundarna innan det började regna. Men inne blommar det! Tur jag har orikeerna. Den här gör mig särskilt glad. Det var en sån här "måsteha-orkide", inte alls billig. Orginell både i färg och med sina spetsiga blomblad och tänk den blommar om! Fick ställa den i fönstret för att färgen skulle bli någotsånär rätt.

söndag 1 november 2009

Och vinnaren är......

Så kul att så många ville delta i mitt lotteri! Nu har jag fått in många nya bloggar att titta på! Tyvärr har jag fortfarande problem att kommentera på vissa bloggar. Jag gjorde 64 lotter med nummer på som jag la i en skål skakade blundade och drog övervakad av Morgan. Nummer 32 och sedan till bloggen och börja räkna.
Nummer 32 och vem är det? Om inte filuren Lille N! Käre lille N nu stog det inte att släktingar inte får delta så jag "diskar" dig istället för att försett dig med två platser. Både komentar 31 och 32. Sen kan du gärna få skriva upp garn och stickor på din önskelista till jul så ska du få det och jag ska så gärna lära dig sticka! :)
Jag drog en ny lott och det var 56. Jag har räknat både framifrån och bakifrån, det är inte lätt att räkna på skärmen!
Grattis Soili som var nummer 56!
Mejla mig din adress så ska jag skicka garnet!

Mysigt värre

Här är det Nasse som hyrt sig en mysig lya med golvvärme (åtminstone så länge datorn är på) Alldeles lagom stor för en liten katt.
Sen är det jag som myser med sjalstickning och talbok. Den här stickningen är verkligen en mysstickning. Den bara flyter fram och väger ingenting. Att sen få lyssna på Indridason (Vinterstaden) på cd-spelaren sätter pricken över i. Behöver lite mystid nu när jag är hemma på timmar innan jag ska tillbaka till jobbet igen!