måndag 28 september 2009

Stickar i lin

Jag var med i hemlig vän-bytet och hade turen att ha Carina som hemlig vän. I ett av paketen fanns turkost lingarn och ett mönster men jag har inte riktigt vågat mig på det men.... Jag ska göra ett arbetsbyte med en kompis. Hon skall sy ett stickfodral till mig (är inte så vän med symaskinen) och jag skall sticka en sjal till henne. Hon önskade en trekantssjal i lingarn. Måste prova tänkte jag som varken stickat en trekantssjal eller i lingarn så jag tog fram det lingarn jag hade fått och satte igång. Jag tog inte mönstret som följde med utan ett mönster ur boken Sticka accesoarer av Nina Sagulin. (Jag fick inte till nåt bra foto får ta nåt fler kort sen.) Jag vet inte om jag är riktigt så förtjust i att sticka med lingarn, det liksom flyter inte. Men kvaliten på sjalen som växt fram är det inget fel på! Mycket intressant erfarenhet!
Kan meddela att nu har hösten kommit! Häromkvällen när jag kom hem från jobbet var det 14 grader varmt, i slutet på september! Men nu är det 4 grader och blåser isvindar.

lördag 26 september 2009

Så var jag där igen!


Jag som inte skulle sticka sockar på ett tag! Men jag fick önskemål om ett par i mellanraggi och sockar är ju tacksam stickning att ha i väskan och sticka på jobbet. Sockarna bara flyter, jag har flera stickningar liggande nu där det ska mätas ut hur långt det ska vara mellan knapphålen, fästas trådar m.m. Men jag bara jobbar just nu och hinner inte och det är så! Två helger på raken och en ledigdag mellan. Fast det är inte synd om mig, jag jobbar in tid. Jag får istället vara ledig en av mina jobbarhelger i oktober då flickorna kommer hem!
Sen har jag börjat på en spännande teststickning! Fast den ska jag inte visa föränn jag stickat en bit till. Jag stickar i lingarn vilket jag aldrig gjort.
Så kul det har varit och läsa om tio "hemligheter" om er! Man får veta lite saker som man kanske inte bloggar om. Och Mia, jag ska visa lite nupereller här såsmåningom! Vilket härligt ord!

torsdag 24 september 2009

Jag har fått en utmärkelse


Jag har fått en utmärkelse av Call design som jag tackar allra ödmjukast för! Med utmärklesen följer en utmaning att berätta tio saker om sig själv!

Jag älskar att handarbeta, det har jag gjort sen jag var barn. Jag kan sticka, virka, slå frivoliteter och sy korsstygn.

Jag bor ute i skogen och trivs med tystnaden och lugnet.

Ibland önskar jag att jag bodde i stan med utbudet av shopping och aktiviteter men jag tror inte ja gskulle trivas där så länge!

Just nu längtar jag efter mina barn

Jag frågade mannen vad han skulle berätta om mig om han skulle skriva en punkt. Du är en korsordsnymf svara han. Ja jag löser korsord på längden och på tvären och skickar in med varierande framgång. (Nymf betyder enligt NE: I grekisk mytologi naturväsen i gestalt av en ung vacker kvinna. Undrar om han visste det?)

Jag är varken ung eller vacker

Jag glömmer ofta bort att städa, det finns så mycke annat roligt att göra!

Jag är väldigt disträ

Jag kan dricka hur mycke kaffe som helst

Jag gillar syjuntor. Ikväll ska jag till vännen K på junta, vi har hållit ihop juntan i 20 år det är strongt tycker jag!

Jag skickar utmaningen vidare till dessa som jag vill veta mer om!
Bizenpysslar
Astrids Handarbete
Rosenvante
Ilkka
Sunnasblogg
Mias hemmaliv
Anjas blogg
Mormorsbod

Vad är det för fel?

Mitt inlägg går inte att publicera!

tisdag 22 september 2009

Har tanten blivit tokig?

Knyta makrame med frivolitetsskyttlar? Nej det är inte så tokigt som det ser ut! I somras var jag och en kompis på Burträsk marknad och där hittade vi halsband och armband knytna av makrame. Vi handlade raskt tråd och pärlor men inte föränn nu har vi tagit tag i saken och testat.
Först och främst behöver man en träbit med två spikar i som mannen tillverkat åt mig. Sedan spänner man en tråd mellan spikarna och knyter makrameknutar över den. Till ett halsband behövdes 5 m. 2,5 meter på var sida att knyta med. Tråden är glatt och gick inte göra nåt litet nystan av men så slog mig iden att nysta upp på frivolitetsskyttlar. På halsbandet har jag inte knytt in några pärlor utan hakat på en blomma.
Det färdiga resultatet skickades till Norge till A på hennes födelsedag. Nu blir det att prova armband med pärlor.
Idag måste jag ta itu med fönstren. Känns så konstigt att sätta up vintergardinerna när det mallan varven är så fint att man kan sitta ute och sticka! Men jag brukar ha putsat vid den här tiden snart blir det för kallt!

söndag 20 september 2009

Hurra hurra hurra!


Ett stort GRATTIS till min dotter A som fyller 25 år idag!

Här uppe i norr

..... växer inte så många olika träd. Mest tall, gran, björk och nån rönn. Men på våran gård växer det ekar! En av sönerna till tidigare ägare planterade tre ekar här nån gång på 60-talet. De står tyvärr lite tätt för han trodde inte att de skulle överleva här men de gjorde de. Nu är de högre än vårt tvåplanshus. Men de är ju inte härdiga här så ekollonen hinner aldrig mogna. En sommar som var lång och kanonfin blev de bruna och jag tog in och la i en skål som prydnad men oftast ser de ut såhär. Fast de är ståtliga där de står och inte så vanligt med så stora ekar här uppe i norr!

fredag 18 september 2009

Suck!

Nu har jag bestämt mig, jag froggar och det känns faktiskt skönt sen man bestämt sig! Min uppochnerkofta kommer aldrig att bli klar. Jag har insett varför den blir liggande hela tiden! Jag har provat, stickat lite, inte velat sticka osv. Den har hela tiden blivit liggande. Min figur passar inte in i den! Det är inte Koftans fina mönster det är fel på utan min kufiska figur! Jag får sticka uppochner koftan en annan gång och den gången ska jag ta lite grövre garn!
Nu ska jag ta en runda och röja här och sen ladda för en lång jobbarhelg.

onsdag 16 september 2009

Investering!

Jag har investerat i en våg som väger på grammet! Min gamla Nils-Johan (tror jag att det är som är läckert orange) väger väl på en 20-30 gram när. Dessa sockar i fame väger 45 gram. Jag har ett nystan fame till och om jag stickar det här mönstret så räcker det till två par. Vilken fantastisk upptäckt!
Igår hade vi personalmöte och jag stog för fikat. Då tar man till ett säkert kort, Rosenvantens kladdkaka. Gissa om den gick hem?!? Det var ett väldans frågande efter receptet idag och jag har det här i min dator! Be Rosenvanten snällt om en favorit i repris, den är bara gudomlig!

tisdag 15 september 2009

Tävling

Nu finns det handmålade säkerhetsögon att köpa hos Ilka! Hon har dessutom en tävling där hon lottar ut denna ask med ögon. Kika in här!

måndag 14 september 2009

Jag är inte full....


Vad är det som händer? Bilden ligger rätt i mappen men här hamnar den på sidan! Det är inte jag som är full utan blogger som har nåt fuffens för sig! Nån som vet vad som är fel?
Iallafall går det frammåt med restgarnskoftan efter Sunnas mönster (finns här). Lättstickat och bra väl värd att rekomendera! Vad som blev var att de två nedersta knapphålen hamnade väl nära varann.
Sen så vill jag skicka en hälsning och grattulera N som sköt en tiotaggare igår!
Ute fortsätter vädret att vara gudomligt. Har varit på en hundprom och efter ett varv nu med dammsugaren ska jag köra gräsklipparen några varv innan jag far och jobbar.

lördag 12 september 2009

Vilket väder vi har!

Det är som sommar ute. Tänka att kunna sitta ute och sticka i mitten av september! Vindarna är idag inte så varma men om man sätter sig i lä så är det som en sommardag.
Jag började tidigare på en kofta av garnet från pippi-tröjan jag froggat och nu har den stickningen kommit igång igen efter lite andra projekt. Har stickat bakstycket och är nu på första framstycket. Det är bara en helt slät kofta. Jag har fått tag på boken Sticka romantiskt där det finns ett mönster på en kofta som Sussilull har stickat som är så fin och jag hade till och med ett passande garn hemma! Men jag måste komma en bit till på den här koftan innan jag börjar på ett nytt projekt. Man blir ju mellan varven vinnögd av all inspiration man får bland era bloggar, så mycke fint man skulle vilja göra!

fredag 11 september 2009

Tävling

Ulliga gulliga saker
har bloggfödelsedag och hon lottar ut söta pumpor!

torsdag 10 september 2009

Inte blev dom som på bilden!

Nej inte blev dom som på bilden mina Cupcakes! Där står inget om en sprits som hakar upp sig, händer som skakar, strössel som ramlar ner osv. Jag har syjuntan ikväll och tur nog är vi alla som riktiga slasktrattar så det brukar gå ner även om det inte ser ut som på bilden i kokboken det vi gjort. Efter 20 år är vi ganska härdade!
Jag såg en sjal (eller rättare sagt flera efter samma mönster) som jag blev så förtjust i hos Call design och tänkte att den kanske jag klarar! Har aldrig stickat en trekantssjal och de flesta diagram ser ut som grekiska för mig omän jag är en ganska van spetsstickare. Men det här är en lövsjal och jag tror jag klarar den. Men mönstret fanns hos Carins Garn i Göteborg enligt Call Design. Så jag ringde dit och mönstret kommer per post. Vilken service, tack Carin och tack Call Design för hjälpen! Ni kan se sjalarna här!

onsdag 9 september 2009

Nu har det hänt!

En björn har siktats i vår by. Igår kom en björn springandes vrålandes mot en av älgjägarna (passgrannen med N). Han fick tur nog vittring och vek av. Det var inte så långt från där vi bor, så jag tordes inte gå med hundarna uppför skogsvägen som jag brukar, det blev att gå genom byn. Sen när man kommer ner på stora vägen är det en ganska smal asfalterad 90-väg där det körs ganska fort. Och kommer man då med fyra hundar i koppel så tar man lite plats men vad gör man när modet sviker? (OBS björnen på bilden har inget med artikeln att göra)

måndag 7 september 2009

Tävling!

Hos Fröken Elsa kan du vinna denna bedårande lilla mus som heter Alice! Kika in och va med du också!

Sista paret ut och kut!

Nu är även mannens sockar klar och det får bli sista paret för den här omgången sockstickning. Nu får det bli annat här på bloggen än sockar! Sockarna är stuckna i Järebos Raggi.
Nu är lagårn gjord, hundarna är utfodrade och promenerade så det blir en liten stickstund. Snälle N gjorde lagårn igårkväll och skall göra den ikväll också. Själv jobbar jag till nio. Hoppas han får skjuta många och stora älgar!

söndag 6 september 2009

Vad är det som händer?


Löven börjar gulna ute, det är höst. Höst betyder jakt. Nu är jag inte bara ensamma mamman längre utan ensamma frun också! Han drog iväg imorse till jämtländska fjällen för att jaga ripa och sova i tält istället för attt sova i varma goa sängen hemma med mig. Han har lämnat mig här ensam med djuren. Jag hörde imorse när T kom in för att hämta honom och de resonerade om de hade packat allt och T frågade om toapapper. Det har jag packat säger mannen genast. Han for med vår sista rulle toapapper! Hur kunde han? Lämna mig här utan toapapper...... :) Och sen små grisarna i lagårn är inte rumsrena, de lortar inne! Det är minsann inget kvinnogöra att skotta ut all den lorten! Men tur nog är jag ju svärmor också! N är på väg hit för att jaga, inte vildsvin denna gång utan älg. Imorgon börjar älgjakten. Han anade inte sin svärmors baktanke när jag frågade i torsdags om vad han ville ha i matsäcken under älgjakten (tänkte på grillade revbensspjaäll, varmkorv att värma i termosen med bröd till, goa pålägg mm). Å säger han jag som blir så bortskämd här! Inte alls säger jag men det finns en del lort i lagårn jag skulle vilja ha hjälp med.... Snäll som han är lovar han att hjälpa mig! Jag sa även till mannen innan han for att träffar du några får däruppe så är det Fale Artuts, hälsa från mig! Fast han sa att där uppe på fjället har de aldrig sett några.... Hoppas de får fint väder däruppe! Och jag får ju ha sälskap av N så jag blir ju inte så ensam!

lördag 5 september 2009

Vilken respons!

Vilket genomslag det hade, utmaningen från utmaningen från Stickhjälpen om att sticka yemen-västar! Hela 203 st! Vi kan väl inte säga annat än att vi varit duktiga?!? Och somliga har varit otroligt duktiga. Ingela som stickat 24 stycken, helt imponerande! Jag stickade "bara" tre men utan dem hade det ju varit bara 200! Tror nog att det är fler än jag som fått upp ögonen får Stickhjälpen med den här utmaningen. Jag har froggat en kofta som legat sedan 1990-talet som aldrig kommer att bli klar så nu har jag börjat sticka en Sunnas uppochnerkofta. Mönstret finns här. Perfekt att sticka upp restgarner med. Måste ta och sticka upp lite garn, både restgarner och nya garner innan ja gköper nåt nytt! Mitt lager känns lite stort just nu!
Vädret här uppe i norr är grått och trist så efter värsta röjningen här inne blir det stickning av!

torsdag 3 september 2009

Färdiga!

Nu är de färdiga efter lite froggande och annat. Mina sockar i Fame som skulle stickas från tårna och upp med magic loop. Det försöket misslyckades så jag fick frogga men nu är de klara stickade uppifrån och ner dock med magic loop. Jag fick inget riktigt flyt med magic-loop stickningen, inte som när jag stickar med strumpstickor men jag är väldigt glad att jag lärde mig tekniken.
Den tekniken använder jag nu till ärmarna i Koftans uppochnerkofta. Föresten, vad det är svårt att fota sockar när man är själv. Jag måste ju hitta på nåt annat än att hänga upp dem på tvättlinan. Jag la in lite helröda ränder i skaftet för att få garnet att räcka.
Ute lyser solen, nu blir det en hundpromenad sen ska jag nog unna mig en liten stund i solen med stickningen. Bäst att njuta vet ju inte hur länge vi får ha den här värmen kvar.

tisdag 1 september 2009

Vad gör man?


Fick en inbjudan till ett dop och väldigt sent. Fanns ingen tid att hinna till stan och inhandla nån present och här finns inte mycke i den vägen att finna. Vad gör man? Jo man köper ettt dopkort som man skriver i och sen sätter man dit en notitlapp med testen: Present kommer senare, nåt stickat.... Mamman kan inte sticka så jag hoppas det blir uppskattat. Ska bli en glad polkatröja i järebos baby pascal till lilla tösen.
Vädret fortsätter med ganska mycke sol men jag bara jobar. Ska nog hinna sitta ute nån stund och sticka innan jag far och jobbar.